Kiwa Register

We create trust
Let op: lees hier meer over de langere wachttijd voor het behandelen van aanvragen.

B-FCL Licence Uitbreiding met een nieuwe rating en remark voor piloten van ballonnen

Start aanvraag uitbreiding met nieuwe rating en remark:

Online aanvraagformulier .PDF aanvraagformulier

Indien u al houder bent van een B-FCL brevet kunt u deze uitbreiden met een nieuwe rating en/of remark. 

Wat heb ik nodig?

Welk type vergunning wilt u uitbreiden?

Afhandeling van de aanvraag en levering 

Na ontvangst van uw aanvraag wordt deze zo snel mogelijk in behandeling genomen. De factuur en eventueel het verzoek om aanvullende informatie aan te leveren zult u per e-mail ontvangen. Nadat uw aanvraag compleet en betaald is, zal de afhandeling van uw aanvraag ongeveer 15 werkdagen in beslag nemen. Na deze periode wordt het besluit per post of per e-mail aan u gestuurd. Op de pagina Afhandeling van de aanvraag en levering vindt u meer informatie over het aanvraagproces.

Express Service

Tijdens een aanvraag voor een afgifte van een bewijs van bevoegdheid kunt u kiezen voor de Express Service. Uw aanvraag wordt dan met voorrang behandeld. Naast het tarief voor het product, betaalt u per aangevraagde dienst Express Service 25% van de leges voor het aangevraagde product met een minimum van € 112,53 (inclusief 21% btw en verzending per reguliere post). Lees alles over deze service op de pagina Express Service luchtvaartproducten.

Geldigheid

Er is geen geldigheidsduur verbonden aan uw brevet en de bevoegdverklaringen. Wel dient u aan de recentheidseisen te voldoen. Deze kunt u terugvinden in de Europese verordening.

Kosten

Het tarief voor deze dienst is door de overheid vastgesteld in de 'Regeling tarieven luchtvaart'. De behandeling voor elke afgifte van een bewijs van bevoegdheid kost € 139,15 (incl. btw).

Betaling

Nadat Kiwa Register uw aanvraag heeft ontvangen, krijgt u een factuur toegestuurd. De betaling moet uiterlijk binnen vier weken na dagtekening worden voldaan. Als uw werkgever de kosten voor de aanvraag betaalt, kunt u dit tijdens de aanvraag aangeven. Als u de aanvraag annuleert of als uw aanvraag negatief wordt beschikt/buiten behandeling wordt gesteld, vindt er géén restitutie van de kosten plaats omdat u betaalt voor de behandeling van de aanvraag.

Veelgestelde vragen

Meer informatie over de aanvraag van vergunningen voor piloten vindt u via de pagina veelgestelde vragen.