Kiwa Register

We create trust
Let op: lees hier meer over de langere wachttijd voor het behandelen van aanvragen.

Part-66 AML Licence Transfer onderhoudstechnici luchtvaart

Een vliegtuigtechnicus moet een EASA Part 66 AML bevoegdheid hebben. Door middel van een licence transfer voor onderhoudstechnici luchtvaart kunt u een Part 66 AML overzetten van Nederland naar een andere EASA-lidstaat of van een andere EASA-lidstaat naar Nederland. Kiwa Register is door de overheid aangewezen als bevoegde instantie om zo’n licentietransfer voor u te verzorgen.

Wat heb ik nodig?

Een licence transfer is mogelijk tussen landen die aangesloten zijn bij de EASA. Een overzicht van deze landen vindt u op de website van EASA. Vereisten die u verder nodig heeft om een aanvraag te kunnen doen, vindt u via onderstaande aanvraaghulp. 

Kies voor een onderdeel en lees hoe u dit deel in orde kunt maken:

i

Afhandeling van de aanvraag en levering 

Zodra uw aanvraag voor een licence transfer van Nederland naar een andere EASA-lidstaat compleet en betaald is, zal de afhandeling van uw aanvraag ongeveer vijfentwintig werkdagen in beslag nemen. Wanneer u de aanvraag voor een licence transfer van een EASA-lidstaat naar Nederland hebt aangevraagd kan de afhandeling gemiddeld 3 maanden duren. Wij zijn daarbij namelijk afhankelijk van de betreffende Civil Aviation Authority (CAA) die uw dossier moet overdragen.

Kosten

Het tarief voor deze dienst is door de overheid vastgesteld in de Regeling tarieven luchtvaart. Een licence transfer voor onderhoudstechnici luchtvaart kost € 185,13 (incl. btw).

Betaling

Nadat uw aanvraag is ontvangen door Kiwa Register ontvangt u een betaalverzoek. Dit moet uiterlijk vier weken na dagtekening worden voldaan. De factuur wordt meegestuurd bij het besluit. Als uw werkgever de kosten voor de aanvraag betaalt, kunt u dit tijdens de aanvraag aangeven. Als u de aanvraag annuleert of als uw aanvraag negatief wordt beschikt, vindt er géén restitutie van de kosten plaats.

Veelgestelde vragen

Meer informatie over de aanvraag van vergunningen voor onderhoudstechnici luchtvaart vindt u via onderstaande links: