Kiwa Register

We create trust
Let op: lees hier meer over de gewijzigde werkwijze door corona.

Express Service scheepvaart

De Express Service scheepvaart omvat het monsterboekje, het vaarbevoegdheidsbewijs, erkenning van het vaarbevoegdheidsbewijs en erkenning van het bekwaamheidsbewijs. De Express Service biedt u:

 • afgifte van het gewenste product op de tweede werkdag nadat de aanvraag correct en compleet is (inclusief betaling);
 • persoonlijke behandeling door de medewerker Express Service;
 • telefonisch contact indien de aanvraag niet compleet is;
 • verschillende aflevermogelijkheden:
  • afhalen aan de balie (onze balie is alleen op afspraak te bezoeken);
  • reguliere post. 

Als u gebruikt maakt van de Express Service, wordt uw aanvraag met voorrang behandeld. De Express Service biedt echter geen garantie dat uw product op de tweede werkdag wordt afgegeven. Kiwa Register is daarom niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit het later afleveren van het product. 

Voorwaarden

Om gebruik te maken van de Express Service, zodat uw product op de tweede werkdag kan worden afgegeven, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan:

 • De aanvraag voor zowel het product als de Express Service is ingediend via de aanvraag portal. Bij de aanvraag van uw product kunt u ervoor kiezen gebruik te maken van de Express Service.
 • De aanvraag voor het product is voorzien van alle gevraagde bijlagen* en deze zijn juist en geldig.
 • De Express Service start nadat de betaling voor zowel het product als de Express Service is ontvangen. U kunt de betaling verrichten:
  • via de internet kassa (de betaling is ontvangen op het moment dat de internet kassa is afgerond en bevestigd);
  • via overboeking (de betaling is ontvangen op het moment dat door ons geconstateerd wordt dat de betaling op onze rekening is bijgeschreven;
  • aan de balie (de betaling is ontvangen op het moment dat de pinbetaling succesvol is afgerond). Onze balie is alleen op afspraak te bezoeken. 

Bij afgifte van een erkenning van het vaarbevoegdheidsbewijs, erkenning van het bekwaamheidsbewijs en bij een eerste aanvraag van een vaarbevoegdheidsbewijs voor Nederlandse officieren vraagt Kiwa Register een verificatie op. Als de benaderde instantie niet tijdig reageert of als de verificatie niet positief is, kan het voorkomen dat er niet aan de leveringstermijn kan worden voldaan.

Klik hier om gebruik te maken van de Express Service bij de aanvraag van uw scheepvaart product.  

*Meer informatie over de producten en de gevraagde bijlagen vindt u op de pagina's monsterboekje, vaarbevoegdheidsbewijs, erkenning van het vaarbevoegdheidbewijs of erkenning van het bekwaamheidsbewijs.

Indien u de aanvraag annuleert of als uw aanvraag negatief wordt beschikt, worden de kosten voor de Express Service niet gerestitueerd.

Tarief

Naast het tarief voor het product, betaalt u per aangevraagde dienst Express Service € 107,69 (inclusief 21% btw en verzending per reguliere post).