Kiwa Register

We create trust

Vergunningbewijs

Als taxiondernemer in Nederland moet u in het bezit zijn van een vergunning voor taxivervoer. Met een vergunningbewijs kunt u aantonen deze vergunning in bezit te hebben. De zichtbare aanwezigheid van het bewijs in uw voertuig kan u helpen uw passagiers te laten zien dat zij met een betrouwbare vervoerder te maken hebben.

Wat heb ik nodig?

U heeft de volgende documenten nodig om een aanvraag te kunnen doen.

Staan alle voertuigen op naam van de vergunninghouder?

Levering

Binnen twaalf weken nadat uw aanvraag compleet en betaald is ontvangt u de beslissing op uw aanvraag.

Express Service

Tijdens de aanvraag van uw vergunningbewijs kunt u kiezen voor de Express Service. Uw aanvraag wordt dan met voorrang behandeld. Hierbij streeft Kiwa er naar om de vergunning verzend- of afhaalgereed te hebben op de tweede werkdag nadat uw correct en volledig ingevulde en betaalde aanvraag is ingediend. Naast het tarief voor het vergunningbewijs betaalt u €108,90 (incl. btw en verzending per reguliere post). Lees alles over deze service op de pagina Express Service Wegvervoer.

Geldigheid

Een vergunningbewijs is maximaal vijf jaar geldig vanaf het moment van de eerste afgifte of de datum dat de periodieke toets plaats heeft.

Kosten

Het tarief voor het vergunningbewijs is door de overheid vastgesteld in de Regeling vergoedingen documenten Wet personenvervoer 2000. Een vergunningbewijs voor taxivervoer kost €59,29 (incl. btw).

Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid een spoedaanvraag te doen. Kies dan tijdens de aanvraag voor de Express Service. Naast het tarief voor het vergunningbewijs zijn de kosten voor deze aanvraag zijn €108,90 (incl. btw en verzending per reguliere post).

Betaling

Na inzending van uw aanvraag ontvangt u een betaalverzoek. Die moet uiterlijk vier weken na dagtekening worden voldaan. Na betaling ontvangt u een factuur.

Als blijkt dat niet alle vereiste gegevens juist zijn aangeleverd, dan kunt u uw aanvraag aanvullen. Als u de aanvraag annuleert of als uw aanvraag wordt afgewezen, vindt er géén restitutie van de betaalde factuur plaats.

Veelgestelde vragen

Meer informatie over de aanvraag van een vergunning voor taxivervoer vindt u op de pagina veelgestelde vragen.