Kiwa Register

We create trust
Let op: lees hier meer over de langere wachttijd voor het behandelen van aanvragen.

Part-FCL Licence voor piloten

Voor welk type luchtvaartuig wilt u een aanvraag doen?

Vliegtuigen Helikopters Ballonnen

Of ga direct naar de pagina voor de aanvraag van een:

Proficiency check / Herhalingstraining Vernieuwing van uw brevet Verificatie verzoek

Om te mogen vliegen als piloot moet u houder zijn van een bewijs van bevoegdheid alsmede medisch geschikt zijn. U kunt een bewijs van bevoegdheid aanvragen als privévlieger voor het uitvoeren van niet commerciële vluchten of als beroepsvlieger voor het uitvoeren van commerciële vluchten. Ook kunt u naast uw basisbevoegdheid nog algemene of bijzondere bevoegdverklaringen krijgen als u aan de daarvoor geldende voorwaarden voldoet.

Er wordt onderscheid gemaakt naar type luchtvaartuig. Maak daarom voor het doen van de juiste aanvraag eerst een keuze voor vliegtuig, helikopter of luchtballon.

Aanvullende diensten

Via het contactformulier kunt u een overzicht van behaalde theorie-examens, duplicaat dossier uit het archief of licence statement (no accident/accident report) opvragen. Kosten voor elk van deze diensten zijn € 72,60 excl. btw. Beschrijf in het contactformulier uw aanvraag zo duidelijk en volledig mogelijk. U ontvangt vervolgens een factuur. Als wij de betaling hebben ontvangen, leveren we de gevraagde dienst.

Veelgestelde vragen

Meer informatie over de aanvraag van vergunningen voor piloten vindt u via onderstaande links:

Overige