Kiwa Register

We create trust

Certificate of Competence

Elke zeevarende die dienst doet in een functie zoals genoemd op het bemanningscertificaat moet in het bezit zijn van een geldig vaarbevoegdheidsbewijs. Om in aanmerking te komen voor een vaarbevoegdheidsbewijs, moet een zeevarende kennis en ervaring (diensttijd) aantonen en specifieke opleidingen en cursussen hebben gevolgd.

Wat heb ik nodig?

Een aanvraag voor een vaarbevoegdheidsbewijs kan alleen via het aanvraagportal van Kiwa Register ingediend worden. In het portal kunt u ook de status van uw aanvraag bekijken:

  • Dit portal werkt niet op mobiele apparaten, gebruik daarom een PC of laptop;
  • Heeft u al een account? Ga dan naar Portal.kiwaregister.nl;
  • Heeft u nog geen account en bent u in een Nederlandse gemeente ingeschreven?
    • Particulier: Lees hier hoe u een account kunt aanmaken;
    • Bedrijf: Als bedrijf kunt u in inloggen via eHerkenning. Lees hier hoe u dit kunt aanvragen en hoe u in het portal kunt inloggen;
  • Heeft u nog geen account en bent u woonachtig in het buitenland?

Tijdens de aanvraag in het portal moet u een aantal bewijsstukken uploaden. Het is handig om die vooraf bij de hand te hebben. Gebruik onderstaande keuzehulp om vooraf duidelijk te hebben wat u nodig heeft:

Which application would you like to make?

Levering

Binnen 7 tot 9 werkdagen nadat uw aanvraag compleet en betaald is, wordt uw vaarbevoegdheidsbewijs verzonden.

Kosten

Het tarief voor het vaarbevoegdheidsbewijs is door de overheid vastgesteld in de Regeling tarieven transportsectoren en is inclusief 21% btw. Dit vaarbevoegdheidsbewijs kost €170,61.

Het tarief voor het vaarbevoegdheidsbewijs gezel is door de overheid vastgesteld in de Regeling tarieven transportsectoren en is inclusief 21% btw. Dit vaarbevoegdheidsbewijs kost €113,74.

Het tarief voor het erkenning van vaarbevoegdheidsbewijs visserij is door de overheid vastgesteld in de Regeling tarieven transportsectoren en is inclusief 21% btw. Dit vaarbevoegdheidsbewijs kost €175,45.

Betaling

Een aanvraag wordt altijd pas in behandeling genomen als deze compleet en betaald is. U kunt direct online betalen via iDEAL en creditcard (MasterCard of VISA). U kunt ook achteraf overboeken, na ontvangst van uw factuur.

Veelgestelde vragen

Meer informatie vindt u op de pagina veelgestelde vragen.